kmet.BG
Интересно
избери регион
С ТЪРЖЕСТВЕН БЕНЕФИС В СМОЛЯН ВЕЛИЧКО ЧОЛАКОВ СЛОЖИ КРАЙ НА СЪСТЕЗАТЕЛНАТА СИ КАРИЕРА
С ТЪРЖЕСТВЕН БЕНЕФИС В СМОЛЯН ВЕЛИЧКО ЧОЛАКОВ СЛОЖИ КРАЙ НА СЪСТЕЗАТЕЛНАТА СИ КАРИЕРА
Снимка: Община Смолян
 С тържествен бенефис в Смолян Величко Чолаков сложи край на състезателната си кариера. „Великанът от Родопите“, както е известен именитият ни спортист, е последният български олимпийски медалист в щангите. „Аз обикновено не се вълнувам, но днес вълнението е голямо, затова ще бъда кратък. Благодаря на всички, особено на община Смолян, която през последните 4 години стои плътно зад спорта и обещавам много медали", каза Железният в края на официалната церемония и подари на треньора си Костадин Грозданов колаж от снимки с най-важните моменти в спортната им кариера заедно.

На събитието бяха прочетени поздравителни адреси от временно изпълняващата длъжността кмет на Смолян инж. Мариана Цекова, подполковник Димитър Кацаров, командир на 101-ви Алпийски батальон, Николай Димов, директор на ОД на МВР Смолян, а президентът на БФ вдигане на тежести Неделчо Колев лично поздрави бронзовия медалист от Олимпиадата в Атина2004. Чолаков получи още много поздравителни адреси от официални лица и институции от Смолян и страната.
Депутатът д-р Даниела Дариткова също поздрави Величко Чолаков и изтъкна задоволството си, че живее в един град с този успял спортист и се грижи като лекар за семейството му.
Прочутата народна певица Валя Балканска и гайдарят Петьо Янев се погрижиха за отличното настроение като изпълниха родопски песни.
На събитието присъстваха още съотборници и треньори на Величко Чолаков, много спортисти и приятели на състезателя. 
Голямата атракция настъпи когато Величко вдигна щангата пред погледите и аплодисментите на стотици зрители, дошли да го уважат.
Бенефисът му бе съчетан с 35-годишнината на Спортния клуб по вдигане на тежести в Смолян. За годишнината на клуба в турнира участваха общо 28 деца-14 момичета и 14 момчета от Асеновград, Смолян, Хасково, Карлово и Сопот. 
Те вдигаха щанги и бяха оценявани от жури по системата на Синклер, в която най-лекия се състезава с най-тежкия. Всички получиха награди, осигурени от Община Смолян, на олимпийския принцип, че най-важно е участието, особено за тези, които за първи път излязоха на подиума, обясни Даниела Керкелова, една от най-изявените щангистки със световни отличия. Тя благодари на Община Смолян за организацията и финансовата подкрепа за спортната дейност и изявите на Клуба по щанги.

Пресцентър на община Смолян

Източник: Община Смолян
Публикувано на: 30.09.2015-13:51:22
Реклама
Последни Новини
Завършена е новата пътна връзка от бул. “Брюксел“ до Терминал 2 на летище София11.01.18г.София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.Програма Европа 2017 стартира в пространството около Триъгълната кула на Сердика14.06.17г.
Интересно
Фандъкова: След подземния музей на „Св. София” отваряме за посетители комплекса при гробницата на Хонорий, с безценни надписи и стенописи27.08.14г.Към Протестна Мрежа: За Бивола, ПИБ и за разликата между внушения и факти01.12.14г.Бургас се изстрелва 100 години напред в Третото издание на „Включи града“12.02.14г.Столична община се включи в инициативата „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт България 12.03.14г.ГЕРБ-Сливен се включи в честванията за 100 г. Одринска епопея27.03.13г.ЕКСКУРЗОВОДИ И АНИМАТОРИ ЩЕ СЪЖИВЯВАТ МИТОВЕТЕ НА МОМЧИЛОВАТА КРЕПОСТ11.02.14г.Грандиозно откриване и събития на обновения площад „Централен“ за Пловдив 201911.01.18г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.