kmet.BG
Интересно
избери регион
Да спортуваме заедно
Да спортуваме заедно
Снимка: www.silistra.bg
Национална инициатива на мрежата от Областни информационни центрове, Областен информационен център - Силистра (ОИЦ) се включва в националната спортна кампания под надслов "Да спортуваме заедно!". В периода 13-18 октомври 2014 г., в цялата страна ще бъдат проведени разнообразни спортни събития и състезания за малки и големи. Целта е по атрактивен начин да бъдат популяризирани резултатите от изпълнени проекти с европейско финансиране на територията на областния град.

ОИЦ-Силистра организира спортна игра по ориентиране "Европейско пътешествие", в която могат да се включат ученици от 1 до 12 клас и да се запознаят с обекти- проекти в гр.Силистра, които са финансирани с европейски средства. Според регламента на играта  в периода 13-16 октомври участниците получават специално изработена туристическа карта, като задачата им е да посетят отбелязаните обекти и да получат стикер от всеки обект посочен в картата със снимки от проекта. Европейските пътешественици, които успешно се справят с ориентирането и попълнят всички обозначени места със съответните стикери, ще участват в томбола с големи награди: 1 велосипед, 1 видеокамера, 1 фотоапарат, както и много поощрителни  допълнителни изненади. 
Любителите на футбола ще могат да наблюдават истинско спортно съревнование между отбори от всички общини в област Силистра. ОИЦ-Силистра организира Областен турнир по футбол с участието на 8 спортни клуба, който ще се проведе на 17 октомври (петък), от 09:30 ч., на стадион "Доростол" (Старият стадион) в гр.Силистра. Предвидени са награди за победителите, както и за всички участници в надпреварата за най-добър футболен отбор. 
Д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра раздаде на част от участниците пътни карти и постави първия стикер за успешно реализиран проект. На всички участници в спортната игра "Европейски пътешественик" на ОИЦ , кметът пожела успех. Д-р Найденов разказа пред младежите за проектите, с които ще бъдат изцяло обновени    спортните бази: лекоатлетическата писта ,  тенис корта, спортна площадка в междублоково пространство  и факт е напълно обновения и пригоден за активен спорт покрит плувен басейн. 
Заключителното събитие на кампанията "Да спортуваме заедно!" е насрочено след финала на  футболното състезание, в 15:00 ч.,  на Стария стадион. Организаторите от ОИЦ-Силистра са се погрижили за доброто настроение на участниците в спортните игри и на публиката и канят всички на хепънинг. Освен тържественото награждаване на първенците от турнира по футбол, ще бъдат изтеглени чрез  томбола получателите на големите награди от познавателната игра "Европейско пътешествие". Музикални изпълнения и танци ще допълнят празника и ще забавляват малки и големи. Тези, които не успеят да участват в състезанията, също могат да спечелят награда в томбола за публиката. 
Всеки желаещ може да участва в играта и да  получи карта на Силистра с обекти, които са получили европейско финансиране и са реализирали свои проекти. 
 От 13 до 16 октомври 2014 г., от 10 до 16 часа, във всеки от обектите ще има отговорно лице, което да раздава стикери 1 велосипед, 1 видеокамера, 1 фотоапарат, туристически раници, велоаксесоари, настолни игри.
Допълнителна информация може да получите на място в Областния информационен център(ул."Симеон Велики" 49, сграда на Художествената галерия, вход към Кукления театър), както и на телефон: 086 822 012 или e-mail: oic.silistra@eufunds.bg
oic_silistra@abv.bg

Източник: www.silistra.bg
Публикувано на: 13.10.2014-15:07:50
Реклама
Последни Новини
Емил Желев - кандидат кмет на Изгрев18.10.19г.Завършена е новата пътна връзка от бул. “Брюксел“ до Терминал 2 на летище София11.01.18г.София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.
Интересно
Рекорден интерес към България като домакин на Concurs Mondial de Bruxelles02.02.16г.Архитектурно-етнографски комплекс „Етър” - Габрово обявява национален детски конкурс, посветен на 155 години от обявяването на Габрово за град - „Етъра - чудесно място за...04.05.15г.КАМЕН ДОНЕВ И КАРЛА РАХАЛ ПРЕДСТАВЯТ "МАРТИН, ДАНЧО И МАЙКА ИМ"В СМОЛЯН15.07.14г.Фандъкова: След подземния музей на „Св. София” отваряме за посетители комплекса при гробницата на Хонорий, с безценни надписи и стенописи27.08.14г.Ученичка стана Европейски шампион на България по ушу - заминава на Олимпийските игри в Китай14.05.14г.Фестивалът „София диша” превърна ул.„Пиротска” в сцена на визуалните изкуства18.08.14г.Делегация на ДПС на посещение в Турция23.01.12г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.